Řetězec Ambiente Restaurants spustil e-shop, ve kterém nabízí své fantastické maso a uzeniny.

Jaká plemena pro vás řezníci projektu Amaso naporcovali?
Záleží nám na tom, co jíte, a chceme, aby vám chutnalo! Nabízíme vám proto to nejlepší maso, které známe. Vzkřísili jsme a zdokonalili zapomenuté postupy a oslovili chovatele tradičních českých plemen. Díky tomu můžeme na váš stůl dodávat vynikající měkké hovězí maso z českých stračen, šťavnaté vepřové z přeštických čuníků a prvotřídní uzeniny, připravené podle starých a osvědčených receptur jen z masa, soli a koření.

Hovězí maso
Zaměřili jsme se na původní české plemeno český strakatý skot (odtud zkratka čestr). Zjistili jsme totiž, že z masa těchto zvířat dokážeme vyrobit dokonale křehké maso s výraznou a čistou chutí. Vybíráme si tuzemské dodavatele a sledujeme každý kus, který přijde na talíř našich hostů. Spolu s chovateli ovlivňujeme složení krmiva tak, abychom dosáhli optimálního mramorování tukem, díky kterému je maso šťavnaté. Dohlížíme i na kulturu přepravy a porážku. Maso si potom sami bouráme a necháváme ho zrát.

Vepřové maso
Naše vepřové pochází z velmi kvalitního plemene přeštický vepř. Tihle černí nebo černostrakatí čuníci, kteří byli ještě před pár lety na vymření, mají nepřekonatelně dobré maso a sádlo. Kříženci českého hřebenáče se starými anglickými plemeny dováženými na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko nedorůstají takové hmotnosti jako jiná plemena, ale v chuti se jim vyrovná máloco – například dříve se z přeštických vepřů vyráběla legendární Pražská šunka.

eshop.amaso.cz

ambi_2

ambi_3

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.