Minulý týden jsme na ThinkFood.cz odstartovali nový videoseriál Anatomie koktejlu. Páteční první vypalovačka byla klasickým koktejlem Old Fashioned. Dnes u klasiky zůstaneme. Další drink na bázi whiskey / bourbon pro vás tentokrát připravuje Aleš Půta. Aleš je duchovním otcem Hemingway baru, držitel mnoha barmanských ocenění a patří mezi přední české mixology.
Pro ThinkFood namíchal Whiskey Sour a jak můžete z jeho výrazu vytušit, bere svou práci opravdu vážně…

Whiskey Sour je koktejl opravdu hodně starý. Poprvé se o něm můžeme dočíst v roce 1870 v jistém wisconsinském deníku. Jeho historie se ale začala psát už v 18. století, kdy si britští námořníci míchali ‚něco jako whiskey sour‘. Šlo tak trochu o lék proti kurdějím, které je často trápily z nedostatku vitamínu C při dlouhých plavbách. Čerstvé ovoce na palubách korábů nebylo a tak jej posádka konzervovala nejčasteji v podobě citrónové šťávy za přídavku cukru v rumu, ginu a později i whiskey. Proklatě dobrá medicína…

Teď už ale klasická podoba tohoto napěněného elegána, kterého si můžete v Hemingway baru vychutnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.