Vlna Hemingway baru se roztříštila o poslední whiskey koktejl Nick Adams Penicilin a my se s naším seriálem Anatomie koktejlu přesouváme pro měsíc červenec z uličky Karolíny Světelé do ulice V Kolkovně, kde už čtrnáct let sídlí legendární Tretter’s Cocktail Bar. Jeho majitelem je Michael Tretter, který svým podnikem navázal na devadesátiletou rodinnou gastronomickou tradici a z úcty ke svým předkům vybudoval z rodinného jména dobrou značku.
Michael na náš dívčí štáb vypustil dva energické koktejlové divočáky, Lukáše Hanzla a Honzu Kliera. Ti pro vás budou v tomto, doufejme horkém, měsíci míchat drinky na bázi ginu.

Startovní výstřel z boston šejkru dnes provede Lukáš koktejlem Extra Dry Martini. Více na: http://strategie.e15.cz/prilohy/s-gastro/michael-tretter-ze-jmena-tretter-chci-vybudovat-znacku-609432#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylinkMichaM

Martini je short drink původně připravovaný z ginu a suchého bílého vermutu, podávaný v koktejlové skleničce s olivou či řezem citrónové kůry. Variant na klasické Martini, kdy se gin zaměňuje za jiný druh alkoholu, je nespočet. My jsme zamířili na klasiku, na tu extra suchou.
Důležité je hned v úvodu uvést na pravou míru, co vlastně v tomto případě znamená dry. Mnoho lidí, zejména dam, má v oblibě alkoholický nápoj vyráběný firmou Martini – Martini Dry. Ten však nemá s koktejlem nic společného. Koktejl Martini Dry se připravuje vysoušením již jmenovaného suchého vermutu ginem. Záleží na poměru obou destilátů. Poměr vermutu k ginu osciluje někde mezi 1 : 10 (velmi suché) a 2 : 7 (ještě suché). Vyšší poměry jsou pak zavlhlé, případně až vyloženě mokré.

Tady už ale Extra Dry Martini v podání Tretter’s Cocktail Baru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.