Minulý týden jsme avizovali velkou stěhovačku Anatomie koktejlu z Hemingwaye do Tretter’s. Lukáš Hanzl se už na ThinkFood uvedl bondovskou parádičkou, koktejlem Extra Dry Martini. Koho ale ještě z Tretter’s baru neznáte to je Honza Klier. Seznamte se s ním prostřednictvím klasického letního osvěžujícího drinku Gin Fizz!
Mimochodem, viděli jste už někdy někoho takhle šejkrovat? To snad na to má Honza nějaký motor nebo…?

Rychle ale ještě pár slov k našemu koktejlu, respektive k fizzům obecně. Fizz je typ míchaného nápoje – variace na starší drinky z rodiny Sours – jehož typickým rysem je kyselost a šumivost. První zmínka o fizzu pochází z roku 1887 z Bartender’s Guide Jerryho Thomase. Zde je hned 6 receptů za fizz drinky. Největší slávu pak tyto šumivé koktejly zaznamenaly v roce 1900 a 1940. Za jejich rodné město je pokládá New Orleans.

Nejznámějším koktejlem z rodiny Fizz je právě Gin Fizz. Míchá se z ginu, citrónové šťávy, cukru a sody. Servíruje se v tumbleru, sklenici bez nožky, se dvěma koskami ledu. A pro vás ho právě teď vykroutí Honza z Tretter’s…

Leave a Reply

Your email address will not be published.