Pink koktejl s nahořklou chutí aneb High Society dnes nejen na rozloučenou s právě uplynulým pracovním týdnem, ale také na závěr našeho původního videoseriálu Anatomie koktejlu. Hight Society se loučíme i s Tretter’s barem a s Lukášem a Honzou, kteří pro ThinkFood míchali Extra Dry Martini, Gin Fizz i Crescit Sour. Byli jsme opravdu ve vybrané společnosti… Děkujeme!

High Society neboli ‚smetánka‘. Tenhle long drink v Česku zdomácněl víc než v jeho rodném Německu. Proslavil ho český Bugsy’s bar. Oba majitelé Bugsy’s prošli kdysi praxí v podniku u Mnichova, jehož majitel recepturu High Society připravoval pro barmanskou soutěž. Nakonec na ni kvůli onemocnění nejel a na předpis se zapomnělo. Když Václav Vojíř a Zdeněk Šulc sestavovali obsah prvního barového lístku přezdívaného Modrá bible, na drink si vzpomněli a jako číslo 165 ho do ní v roce 1995 zařadili.

Pro ThinkFood ho ale už teď míchá Lukáš Hanzl a dal si opravdu záležet, posuďte sami!

Leave a Reply

Your email address will not be published.