Hitem letošního léta jsou raw zmrzliny. Jsou jednoduché, rychlé, ale také zdravé a nezatěžují tělo rafinovaným cukrem. Je dobré mít kvalitní mixér, aby dokonale hmotu rozmělnil a chutě se krásně spojily. Tady je další recept!

Borůvkovo-banánová zmrzlina
Autor: 
 
Ingredience
  • 2 zralé banány
  • 3 a půl hrnku borůvek
  • 1 banán na ozdobu
  • cukr
Příprava
  1. Banány nakrájíme na kolečka a dáme zmrazit. Zmražené banány hodíme do mixéru a rozmixujeme na banánovou dřeň, přihodíme umyté borůvky a mixujeme. Směs nalijeme do plastové misky a necháme zmrznout. Pokud chceme docílit žíhaného efektu, po hodině vytáhneme hmotu, která by měla být už lehce zmražená a na některých částech polijeme smetanou. Pokud chcete veganskou variantu, tento krok přeskočte ;).  Jako servírovací nádobu jsem opět použila japonskou keramiku a na ozdobu použila zkaramelizovaný banán a borůvky. Ten vyrobíme tak, že na pánev nasypeme 2 lžíce cukru, počkáme až se promění v karamel a pak na něj přihodíme na plátky nakrájený banán. Vyzkoušejte i další druhy zmrzlin švestkovo-mátovou nebo masala zmrzlinu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.