V překladu grilovaný chléb s rajčaty. Tato pochoutka pochází ze střední Itálie a bylo to původně jídlo chudých farmářů, kteří v polední pauze opekli kousek tvrdšího chleba v peci, pokapali olivovým olejem a přidali rajčata. Bruschetta se dnes jí většinou jako předkrm. V jiných regionech jako například v Toskánsku se můžete setkat s názvem fettunta. Základem jsou kvalitní a čerstvé suroviny na kterých byste neměli šetřit. Pokud máte možnost raději použijte rajčata z vlastní zahrádky nebo farmářských trhů a extra panenský olivový olej.

Bruschetta al pomodoro
Autor: 
 
Ingredience
  • 5 velkých rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • bazalka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • francouzská bageta
Příprava
  1. Nakrájíme rajčata a cibuli na malé kousíčky, přidáme prolisovaný česnek a nasekanou čerstvou bazalku. Vše zalijeme olivovým olejem, promícháme a nakonec ochutíme čerstvě rozemletým pepřem a solí. Nakrájíme francouzskou bagetu na kolečka, pokapeme trochu olivovým olejem a dáme do trouby krátce propéct. Podáváme jako předkrm.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.