Když si do kuchyně pustíte architekta, nemusí to rovnou znamenat redesign dispozice, skříněk, poliček nebo pracovní plochy. Může to třeba znamenat to, že vám uvaří fantastické dušené hovězí, tak jako se to stalo minulý týden v naší ThinkFood laboratoři.

Než se ale s Jiřím Junkem pustíte do dušení, přečtěte si také rozhovor, který nám během ThinkFood návštěvy poskytl.

Dušené hovězí hrudí
Autor: 
 
Ingredience
  • 1,2 kg vyzrálého hovězího hrudí
  • 2 stroužky česneku
  • 4 šalotky
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 500 ml červeného vína
Příprava
  1. Necháme si předehřát troubu na 180° C.
  2. Do hrnce dáme 1,5 litru vývaru vývaru. Do něj vložíme očištěné a přepůlené stroužky česneku a šalotky. Zalijeme vínem.
  3. Maso nakrájíme na tolik kusů, kolik chceme porcí. Potřeme olivovým olejem a zprudka krátce orestujeme z každé strany. Pak přidáme k vývaru a dáme péct do trouby na 3 hodiny.
  4. Po třech hodinách v troubě z vývaru vyndáme maso. Vývar půl hodiny intenzivně redukujeme na plotýnce. Maso podáváme v hlubokých talířích, zalité omáčkou společně s dobrým tmavým chlebem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.