Dalším houbovým počinem na ThinkFood.cz jsou hříbkové fettuccine. Jelikož jsem od spřáteleného projektu Prima Fresh (web) dostala novou wok pánev značky Green Pan, bylo třeba ji hned zahřát.
Práce s čerstvými houbami vyžaduje rychlost, protože se nadají moc dlouho skladovat. V lednici snadno chytnou plíseň, případně se do nich pustí nějaký zbloudilý červík. Někdo houby po očištění opepří, právě proto, aby se jim plíseň vyhnula. Nejlepší recept na to, aby čerstvé hřiby nezplesnivěly, je však jen jeden: rychle je sníst. Tak nasekejte ty sametové kluky do pánve a zkuste tuhle ultra jednoduchou úpravu. Green Pan presents hříbkové fettuccine out of food styling.

Fettuccine s hříbky
Autor: 
 
Ingredience
  • 12 menších, tvrdších hříbků
  • 4 klubka těstovin fettuccine
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • hrst sekané petrželky
  • 4 stroužky česneku
  • šťáva z ½ citrónu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce másla
  • parmazán
  • olivový olej
Příprava
  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Fettuccine vařte 10 – 12 minut, podle toho, zda je máte radši na skus či do měkka.
  2. Očištěné celé houby (neoddělujte nohy od hlaviček) nakrájejte na plátky, stejně jako stroužky česneku. Rozpalte pánev s pořádným cákancem olivového oleje a přidejte houby s česnekem, otrhané snítky tymiánu, rozmarýnu a vše restujte asi 5 minut. K orestovaným houbám přidejte lžíci másla a uvařené fettuccine, s douškem vody, ve které se pasta vařila. Těstoviny s houbami prohoďte, zakápněte je citrónovou šťávou a olivovým olejem, dosolte, opepřete je čerstvě namletým pepřem a přisypte nasekanou petržel. Stačí již jen naservírovat, postrouhat parmazánem a zbaštit.

3 Responses

  1. Florentýna

    Katko, já už jsem ti to říkala v sobotu na Foodparade, ale musím znovu: bylo to strašně dobré! Začalo to krásnou vůní česneku a rozmarýnu a a skončilo citronovou kůrou, která tomu dodala tu potřebnou poslední tečku. Škoda, že vyhrát mohl jen jeden. Každopádně opravdu dobrá práce a jsem ráda, že jsme se aspoň na chvíli potkaly.

    Odpovědět
    • Kateřina Obrazová

      Ahoj, moc díky, jsem ráda za účast, užila jsem si to po svém. Příště nebudu čekat na to, kurýr doveze pastu a udělám si vlastní á la festival rulezzz :). Zbyl mi z Foodparade 1 Chef a zezadu recept na základní těsto na těstoviny… Ironie osudu? Také si vážím setkání, děkuju!

      Odpovědět
      • Florentýna

        Aha, taky mi jeden zbyl, ale otočit ho mě nenapadlo, letím se na to kouknout :-) Asi je to jen další důkaz, že všechno na světě má svůj smysl.

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.