Pizza může být lehkým letním jídlem…

Jestli se vám zdá, že vás tu krmíme pěknými nesmysly, vypravte se vyzkoušet pizzu pečenou podle starodávného římského receptu do bistra La Bottega Tusarova v pražských Holešovicích.

V pondělí 29. června tu totiž začal festival gourmet pizzy. Pinsa romana, o které je řeč, je velmi lehká a lehce stravitelná, zároveň ale chutnější a křupavější, než klasická pizza. Těsto na její přípravu obsahuje 40% vody a tři druhy mouky (ze 48% mouku pšeničnou, rýžovou z 6%, sojovou taktéž z 6%) a právě díky značnému podílu vody se gurmet pizza s klasickou podobou a chutí pizzy nejde příliš srovnávat.

Pizzu gurmet si můžete dát jako klasickou Gran Margheritu, s hovězím tatarákem a lanýži, s mušlemi sv. Jakuba, se sušenou šunkou a buvolí mozarellou nebo s dalšími čtyřmi příchutěmi. Ke každé pizze navíc dostanete jako bonus skleničku vína (bílé víno Roberta Lucarelliho Biancchello del Metauro La Ripe nebo červené víno Il Casolare, Fattoria San Lorenzo).

Více informací o festivalu gurmet pizzy zde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.