Někdy je u nás v redakci tak nabitý den, že si odskok na hodinový oběd nikdo z nás nemůže dovolit, a v takovém případě nastává čas na DIY vaření. Naštěstí je nedílnou součástí ThinkFood laboratoře kuchyň, vždy plná lednice a nové spotřebiče Whirlpool. Přestože mají 6. smysl, který v mnoha ohledech práci usnadní, je zapotřebí i člověka. Někoho zkušeného, nadšeného a lačného nejen po vaření ve velkém, ale také po objevování nových technologií. Tentokrát jsem vzala na sebe obě role já a jako kuchař průzkumník jsme se pustila do testování unikátní technologie CRISP, která je předností naší multifunkční mikrovlnné trouby AMW 730.

Ke crispování slouží jedinečný talíř, který umožňuje rychlou přípravu běžných jídel v mikrovlnných troubách vybavených funkcí CRISP, a který je spolu s držákem a grilovací mřížkou součástí příslušenství trouby. Před jeho použitím jsem musela nejdříve kolegům vysvětlit, že ten krásný nový talíř opravdu není podnos na šálky kávy, ale nástroj, s jehož pomocí budeme za 10 minut obědvat. Designpilot nevěřil, a tak jsem se pustila do práce…

Grilované krevety
Autor: 
 
Ingredience
  • 500 g čerstvých krevet (lze použít i mražené, 6. smysl to pochopí.)
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • sůl, pepř
  • lžička drceného sušeného chilli
  • kůra i šťáva z ½ citronu
  • sůl, pepř
  • olivový olej
Příprava
  1. Krevety omyjte a nechte je chvilku okapat v cedníku. Přendejte je na talíř CRISP. Pocákejte je dobrou dávkou olivového oleje, otrhejte lísky tymiánu, přidejte je spolu se solí a čerstvě mletý pepřem. Přistrouhejte kůru z poloviny omytého citronu. Prsty krevety důkladně promíchejte, ať se jim marináda dostane pořádně pod vousy.
  2. Crispovací talíř vložte do trouby přímo na skleněný otočný talíř a pomocí středového tlačítka zvolte na troubě funkci CRISP. Čas nastavte na 10 minut a odstartuje. 3D distribuce mikrovln, vysokovýkonný gril a rotace talíře pracují současně. Za pár minut vytáhnete krevety s krásnou krustičkou. V tomto krátkém mezičase můžete ke krevetám udělat zeleninový salát nebo - jako my - krémové risotto. Super jsou i s grilovanou bagetou.
  3. K vytahování talíře z trouby použijte speciální držák, kleště, kterými vařící talíř bezpečně uchopíte, aniž byste si pořídili ošklivou popáleninu ruky. Do horkých krevet nakonec vymačkejte šťávu z citronu a talířem zatřeste, aby se senzační, opečený dresink dostal na korýše. Právě tahle chuť je dělá tak báječnými.

Poznámka na závěr: Použitím funkce CRISP dosáhnete rychle skvělého výsledku. Pokud však nejste majiteli spotřebiče s touto technologií, použijte běžný pekáček, troubu na funkci gril.

TIP: Zkuste ke krevetám uvařit některé z našich risott.

Leave a Reply

Your email address will not be published.