Posledním ohlédnutím za vzácnou návštěvou Františka Kšány ml. naší ThinkFood laboratoře bude recept na hovězí játra s karamelizovanou cibulkou. Jednoduchý recept a delikátní pokrm. Stačí chvilka restování a hovězí játra se stanou lahůdkou. Přestože se u nás vnitřnosti příliš netěší oblibě, rozhodně pro svou výživovou hodnotu stojí za zařazení do jídelníčku, zvlášť ta hovězí, která jsou ze všech jater nejméně tučná.

Hovězí játra omyjte a osušte. Můžete i nemusíte je odblaňovat. Odstraňte z nich krevní cévku a nakrájejte je na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka Rozpalte pánev z trochou vyškvařeného loje a játra zprudka z obou stran orestujte. Poté je vyjměte a na výpeku restujte cibuli. Až bude mít krásně karamelovou barvu, zastříkněte ji bílým vinným octem. Játra vraťte k cibulce na pánev a nechte je prohřát. Pak servírujte a vše podávejte s chlebem.
Autor: 
 
Ingredience
  • 500 g hovězích jater
  • 2 střední cibule
  • 2 lžíce vyškvařeného loje
  • bílý vinný ocet
  • sůl
  • pepř
Příprava
  1. Hovězí játra omyjte a osušte. Můžete i nemusíte je odblaňovat. Odstraňte z nich krevní cévku a nakrájejte je na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka.
  2. Rozpalte pánev s trochou vyškvařeného loje a játra zprudka z obou stran orestujte. Poté je vyjměte a na výpeku restujte cibuli. Až bude mít krásně karamelovou barvu, zastříkněte ji bílým vinným octem. Játra vraťte k cibulce na pánev a nechte je prohřát. Pak dochuťte maso solí a pepřem a vše podávejte s chlebem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.