Přátelé, u ňoků končí legrace. Když se konečně naučíme vyslovovat správně jejich jméno ( Konec gnoči v Čechách), je třeba se je také naučit vařit. Kdo jste se o ňoky už pokoušel, dáte mi za pravdu, že to fakt není hračka. Musíte mít správné ingredience a za sebou pár hodin ňokového tréninku. Prostřednictvím opravdového mistra, Gennara Contalda, vám ukáži, jak na věc. Gennaro je jedním z nejuznávanějších kuchařů v Londýně. Je to italská legenda, od které se učil i Jamie Oliver a neexistuje nic, co by nevěděl o italské kuchyni.

Bramborové gnochi
Autor: 
 
Ingredience
  • 1 kg moučných brambory, přibližně všechny stejné velké
  • 100 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • rýžová mouka pro poprášení válu
  • sůl
Příprava
  1. Neoloupané brambory vložte do hrnce se studenou vodou a přiveďte je k varu. Vařte je tak dlouho, dokud nebudou měkké, ale nesmí se rozpadat.
  2. Po uvaření je slijte a nechte vychladnout, ne však zcela, ještě za tepla je oloupejte a lisem na brambory je prolisujte do velké mísy. Osolte je, přidejte 2 žloutky, mouku a vypracujte hladké těsto.
  3. Čistou pracovní plochu poprašte rýžovou moukou, těsto se vám nebude lepit. Těsto si rozdělte na několik částí, ze kterých rukama vyválejte dlouhé válečky, které nožem nakrájejte na kousky o velikosti asi 2 centimetry. Jednotlivé noky pak můžete dozdobit vzorkem pomocí vidličky tak, jako Gennaro.
  4. Na oheň postavte velký hrnec s osolenou vodou, přiveďte ji k varu a postupně do ní nasázejte všechny ňoky. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu, a pak je děrovanou naběračkou opatrně vylovte. Přidejte je do omáčky a ihned podávejte.
  5. Nezapomeňte po sobě také uklidit kuchyň a sundat si zaschlý kus těsta z čela...

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.