Martin Dlouhý, náš nejnovější hostitel v seriálu ThinkFood návštěva, odstartoval večerní menu krevetovým koktejlem s avokádem. O jeho manažerských schopnostech nelze pochybovat. Do přípravy předkrmu zapřáhl nejen sám sebe, ale i manželku, dceru, syna a i psa Bertíka. Jo a ty kousky dělejte větší, ať je do čeho kousnout, říkal Martin…

Krevetový koktejl s avokádem
Autor: 
 
Ingredience
  • 4 velké tygří krevety
  • 2 zralá avokáda
  • 2 lžíce opražených sezamových semínk
  • 1 dcl sójové omáčky Kikkoman
  • 1 lžíce wasabi pasta
  • 1 dcl rýžového oceta
  • rýžové krekry shio-senbei
Příprava
  1. Krevety povařte, nechte vychladnout a pak je oloupejte. Odkrojte jim ocásky a ty dejte stranou. Zbylé maso pokrájejte na drobné kousky a vložte je do mísy. Avokádo oloupejte a rovněž pokrájejte na kousky a přidejte ho do mísy. Vše zalijte připravenou marinádou a promíchejte. Každou porci naservírujte na rýžový krekr a navrch přidejte krevetový ocásek pro na ozdobu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.