Svačina, rychlovka, zdravé a vege jídlo – to jsou tyto křupavé pity. Křupavé nejen proto, že jsou před naplněním salátem opékané v troubě, ale také proto, že je v nich kvadrilion opražených makových semínek, křoupavá jarní mrkev a šťavnatý koriandr. Pokud nemáte rádi mák, můžete ho třeba nahradit sezamovým semínkem. Ideální je, když placku nejprve namáznete domácí hummusem a teprve pak ji naplníte. Hummus je super věc, skvěle se hodí k pitě a navíc zabrání prosáknutí placky šťávou ze salátu.
Tento recept byl trhákem na našem workshopu pro Kuchařky bez domova, podívejte se na reportáž

Křupavé pity s mrkvovým salátem a praženým mákem
Autor: 
 
Ingredience
  • 6 středně velkých mrkví
  • hrst koriandru
  • 2 lžíce makových semínek
  • 6 celozrnných pit
  • 1 pomeranč
  • 2 citrony
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • domácí hummus
Příprava
  1. Předehřejte troubu na 130 stupňů. Do velké mísy nahrubo nastrouhejte oloupanou mrkev, přidejte šťávu z citronů a pomerančů, olivový olej, sůl pepř a nahrubo nasekaný koriandr. Prsty romíchejte, načechrejte. Na rozpálené pánvi opražte maková semínka, cca 2 minuty, poté je přidejte do salátu.
  2. Pity nechte v troubě pár minut nahřát. Nařízněte je, po obou vnitřních stranách je namažte hummusem a naplňte salátem. Skvělé svěží jídlo, po kterém se na talíři zapráší.

Leave a Reply

Your email address will not be published.