Opět jsme rozproudili trysky horkého vzduchu naší trouby Whirlpool AKZ 6230 v designu ABSOLUTE, abychom pro vás napekli kuřecí prsa jedna báseň. Po pečené zelenině do naší podzimní polévky jsme se pustili do pečení masa, na které je 6. smysl naší trouby jako dělaný.

Speciálních funkcí na pečení masa nabízí spotřebič hned několik. Přednastavit pečení můžete například pro vepřové kotlety, vepřovou kýtu, kebab, pečené kuře, ryby nebo na jehněčí kýtu, kterou spolu s receptem uvidíte na ThinkFood již brzy. Testovali jsme právě jednu z funkcí – pečení velkých kusů masa…

Když připravujte pečínku, obvykle dochází k zaprskání interiéru trouby tukem z masa. Předejít se tomu dá tak, že maso po dobu pečení zaklopíte, což je škoda, protože na pečínce není nic lepšího než křupavá krusta a karamelová omáčka (koukněte třeba na naše pečené kůzle). Proto jedním z rozhodujících kritérií při výběru vaší budoucí trouby by mělo být to, zda je spotřebič vybaven katalytickými panely, které jsou opatřeny speciálním mikroporézním smaltem vstřebávajícím odstřikující tuk, nebo jinou technologií, která se postará o čištění bez námahy. Horkovzdušná trouba Whirlpool AKZ 6230 naší ThinkFood laboratoře tyto samočistící vlastnosti má a věřte nám, že tento speciálně upravený povrch je k nezaplacení. Ušetří vám spoustu času s čištěním trouby, který můžete třeba raději trávit u zákusku po dobrém obědě. Před jehněčí pečínkou warm up v podobě kuřete s pancettou a pečeným pórkem.

Kuře s pancettou a pečeným pórkem
Autor: 
 
Ingredience
  • 2 velká kuřecí prsa bez kůže
  • 1 velký pórek
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • bílé víno
  • 8 plátků pancetty nebo tyrolského špeku
Příprava
  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Pórek podélně rozřízněte a propláchněte ho pod vodou od zbytků hlíny. Nakrájejte ho ani na 1 cm široké kusy a dejte do pekáčku. Přilijte k němu doušek bílého vína a olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte otrhané lístky ze dvou snítek tymiánu. V této marinádě ho lžící promíchejte. Kuřecí prsa bez kůže obalte do dobré slaniny. Kuře krásně ovoní, ochrání a také zabrání vysušení masa. Položte balíčky na pórek do pekáče, zlehka opepřete. Na každý kus masa dejte snítek rozmarýnu a tymiánu a vše zakápněte olejem. Pečte v troubě asi 30 minut, dokud nebude mít pórek krásnou zlatavou barvu. Pórek při pečení získá úžasnou sladkost a je vynikající zeleninovou přílohou.

Partnerem tohoto receptu je Whirlpool Česká republika

Leave a Reply

Your email address will not be published.