Na pražském festivalu Foodparade jsme si opět zavařili v přímém přenosu, v prostoru zámecké konírny, kde jsme spolu s naším partnerem, značkou Whirlpool, představovali novou řadu mikrovlných trub MAX Chocolate. Měli jsme vůbec jako první možnost tento spotřebič vyzkoušet, jelikož se na trh dostane až na přelomu září – října 2015.
Co se týče řady MAX, není žádnou novinkou. Trouba už je mezi spotřebiči Whirlpool takovým evergreenem. Její design je přizpůsoben malým prostorům. Díky zaoblené zadní části ji snadno zapasujete i do rohu pracovního místa. Vedle kasických funkcí jako jsou ohřev, gril, CRISP má nyní řada MAX Chocolate i 7 speciálních přednastavených funkcí na práci s čokoládou. Čokoládu v ní můžete temperovat, tavit i vařit či péct čokoládové pečivo. Stačí zvolit danou funkci, nastavit gramáž čokolády a už se to rozpouští. Část funkcí pro tavení čokolády alternuje klasickou vodní lázeň. Designéři z Whirlpool si ještě se vzhledem trouby pohráli tak, že spotřebič můžete koupit v barvě bílé, mléčné nebo hořké čokolády.

Pro hosty cooking show, kteří konírnu zámku v Troji zaplnili v chladném nedělním počasí až po stop, jsem připravila mousse au chocolate, čokoládovou pěnu, a truffles – lanýžové pralinky. Zapomněla jsem na něco? Ach. Ingredience. Whirlpool si zakládá na kvalitě a svém perfektním produktu, stejně jako Lindt, značka prémiových švýcarských čokolád, která celý čokoládový víkend podpořila více jak 50 kilogramy čokolád z řady Lindt Excellence.
Co víc si přát. Pojďte s námi tento čokoládový svět ochutnat. Třeba jako mousse au max chocolate…

Mousse max chocolate
Autor: 
 
Ingredience
  • 200g 70% hořké čokolády Lind Excellence
  • 20 g másla
  • špetka soli
  • 300 ml extra tučné smetany (Marks & Spencer Double cream)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce
  • kapka vanilkového extraktu či ušlechtilého destilátu (Cointreau, Grand Marnier...)
  • kakao na poprášení
Příprava
  1. Čokoládu nalámejte nebo nakrájejte na menší kousky. Dejte ji do misky spolu s máslem a špetkou soli a nechte rozpustit ve vodní lázni nebo pomocí programu č. 1 trouby MAX Chocolate.
  2. Do větší mísy dejte smetanu s cukrem a vše prošlehejte. Použijete-li double cream, stačí cca 30 sekund šlehat metlou, pokud zvolíte 33 % smetanu ke šlehání, vyšlehejte ji do polotuha mixérem.
  3. Čokoládu občas promíchejte. Jakmile se rozpustí, bude krásně hladká a leská. Dejte ji z plamene a nechte ji za občasného míchání trochu zchladnout. Mezitím vyklepněte do smetany 2 žloutky, bílky do mísy zvlášť. Smetanu se žloutky promíchejte, přidejte extrakt nebo likér, bílky vyšlehejte mixérem na tuhý sníh.
  4. Jakmile čokoláda vychladne, přilijte ji za stálého míchání do smetany. Vše promíchejte. Krém bude nyní krásně mramorovaný a začne tuhnout. V závěru už do něj jen zlehka vmíchejte sníh a získáte krásnou čokoládovou pěnu.
  5. Nechte ji cca 20 minut vychladit v lednici a před servírováním posypte kakaem. Podávejte s ovocem, nejvíce se hodí pomeranče a jahody.

Credit: Za festivalové fotky dík Mirkovi Ullmanovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.