V červenci se po rekonstrukci otevřel úplně nový Beerpoint – pivní bar Nota Bene v Mikovcově ulici na Praze 2. Z pivní hospody se nově stal bar, který má co nabídnout široké veřejnosti. Nově nabízí osm píp, kromě takřka denně obměňovaných piv z  českých minipivovarů nabízí také vždy dvě zahraniční piva a k nim kuchyni založenou na oblíbených street food jídlech v kvalitě zaručené šéfkuchařem a zároveň spolumajitelem Nota Bene, který zná jen čerstvé, české a na místě připravené.

Od začátku jsme Beerpoint plánovali jako pivní bar, nikoliv jako výčep nebo pivnici. Vždycky jsme tomu přizpůsobovali nabídku, teď jsme si konečně mohli dovolit přizpůsobit i interiér.  Snažili jsme se z  Beerpointu udělat spíše bar, kde stráví příjemný večer všichni, i nepivaři, tak doufám, že se to povedlo,“ vysvětluje směr spolumajitel restaurace Nota Bene Martin Holba. V nabídce nápojového lístku nechybí třeba točený cider, nealko, vína ani destiláty. Jak už ale samotný název podniku napovídá, na kvalitním výběru zajímavých a netradičních piv si majitelé dávají obzvlášť záležet. Celkem je v Beerpointu osm píp, dvě z nich jsou věnované zahraničním pivům, zbytek zůstane vyhrazen pro české minipivovary. Stálí hosté se nemusí bát nudy, nabídka piv se totiž bude denně obměňovat.

Majitelé Nota Bene vědí, že po pití přichází hlad, proto s rozšířením služeb souvisí i přístavba nové kuchyně. Dosud se tu nevařilo, nová kuchyně to ale mění. Na lístku jsou jednoduchá jídla, která jsou k pivu oblíbená a kterými můžete vždycky zahnat malý i velký hlad. Šéfkuchař a spolumajitel restaurace Lukáš Nevyjel vyladil své ‚autorské‘  hot dogy, burgery nebo grilovaný bůček, všechno samozřejmě s vlastními omáčkami, s vyladěným pečivem a od prověřených českých dodavatelů. „Hosté Nota Bene už vědí, co mohou od kuchyně v Nota Bene očekávat. Kvalitní a čerstvé suroviny jsou pro nás samozřejmostí, nečekejte žádné polotovary nebo párky s pochybným složením. To, že dělám hot dogy, neznamená, že to bude obyčejné,“ ujišťuje Lukáš Nevyjel.

Beerpoint Nota Bene najdete na adrese Mikovcova 4, Praha 2. Je otevřený od pondělí do soboty od 17 do 2 hodin, přičemž v kuchyni se vaří až do jedné hodiny po půlnoci.
Celý podnik je nekuřácký.

Leave a Reply

Your email address will not be published.