Pátý ročník festivalu milovníků pálivého Chillibraní se bude konat 3. září 2016 na brněnském koupališti Riviéra. Letošní celodenní program nabídne kromě Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2016 – také kuchařské show světoznámých kuchařů, večerní koncert Xaviera Baumaxy, ohnivou show, program pro děti a mnoho dalšího. Návštěvníci se mohou těšit kromě stánků zaměřených nejen na pálivé pokrmy také na piva z malých pivovarů.

Na start Chilližrouta 2016 se opět postaví celkem 50 soutěžících, mezi nimi bude například loňský vítěz Petr Holešínský nebo Markéta Šmídová – „železná“ žena soutěže. Soutěžícím budou postupně servírovány omáčky o objemu fingerfood nebo čerstvé chilli papriky a ti nejodolnější projdou až patnácti koly soutěže.

Velkou část programu tvoří letos divácky oblíbené kuchařské show. Diváci se tak mohou těšit na precizní přípravu jídel a samozřejmě ochutnat výsledek. Po loňském úspěchu přijede opět michelinský kuchař Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise a představí se také jeho kolegyně Jana Bilíková. Ta bude vařit společně s mladým kuchařem Přemkem Forejtem, který nedávno otevřel Entrée Restaurant v Olomouci. Kuchařské umění předvede také David Jurásek, odborník na koření a tvůrce značky Davídkovo koření.

Loni diváky zaujala kuchařská show zaměřená na hmyz, proto se znovu představí kuchař Petr Ocknecht specializující se na entomofágii neboli hmyzožroutství. U této příležitosti si budou návštěvníci moci koupit na festivalu knihu Hmyz na talíři z Nakladatelství JOTA.
„Snažíme se rok od roku posouvat program i celý festival dopředu, letos jsme vsadili na velmi zajímavé kuchaře a hledáme stále něco nového, aby se návštěvníci nenudili a odcházeli spokojení,“ komentuje za organizátory Petr Klemeš.

Návštěvníci se mohou těšit na širokou nabídku hotfood kuchyně, letos nově také od vyhlášené restaurace Chilli point a na různé druhy piva od malých pivovarů. „Rozhodli jsme se podpořit malé pivovary, aby se mohli prezentovat a aby naši návštěvníci mohli ochutnat kvalitní a trochu jiná piva, než na jaká jsou zvyklí,“ dodává Petr Klemeš. Samozřejmě nebudou chybět stánky výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího nejen z chilli světa.

Chillibraní je jediným hotfood festivalem v České republice a na Slovensku a současně i největším v Evropě. Několik tisíc návštěvníků láká do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího, co do chilli světa patří.
Více najdete na ostře pálivém webu www.chillibrani.cz

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.