Sicilský pekař Piero Barone si v Praze už stačil získat své skalní příznivce a svým pekařským uměním dělá radost každému milovníkovi italské kuchyně. Přitom se do Prahy dostal před dvěma lety čirou náhodou. Piero pochází ze Sicílie z města Modica vzdáleného asi 200 kilometrů od Catanie. Už od dětství pracoval na místních třžištích a postupně se vypracoval až na Maestro panificatore – Mistra pekaře. Díky svým dovednostem byl zván majiteli pekáren a cukráren na Sicílii, aby pozvedl úroveň jejich podniků. K pekařině ho přivedla maminka: „Ona byla tím hnacím motorem, který mě nasměroval k povolání pekaře.” Maminčina zručnost a přístup k pečení chleba Piera uchvátily. Při přípravě těsta odsuzuje přidávání zlepšováků, jako jsou látky k prodloužení trvanlivosti či zvýrazňovače chuti. „Mám radši přírodní produkty, kde je mouka, voda, sůl a kvásek. Právě kvásek způsobuje, že má pečivo ‘bubliny’ různých velikostí,” vysvětluje. V pravidelné nabídce Mojí Kredence ( web prodejen) najdete různé druhy italského pečiva a nechybí ani široký výběr sladkostí, jako jsou criossanty nebo ovocné košíčky. Specialitou Piera jsou tradiční sicilské cannoli plněné ricottou či krémem. To vše se rodí přímo v pekárně nové prodejny Moje Kredenc na Bělohorské ulici 26 v Praze 6, kde zažijete nefalšovanou chuť Itálie.

Více se dočtete v letním newsletteru Mojí Kredence na Issue.com ( zde).

piero_2

piero_4

piero_3

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.