Polévka se zelenou dýní a špenátem
Autor: 
 
Ingredience
  • - 1 zelená dýně
  • - 50g másla
  • - sůl
  • - 300g listového špenátu
  • - 3 stroužky česneku
  • - smetana
Příprava
  1. Omyjeme dýni a rozkrojíme, pokud jsou semínka v dýni měkká, můžeme je ponechat, pokud ne, semínka vydlabeme. Dýni ponecháme se šlupkou, abychom dostali do polévky její zelenou barvu. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme na kostky nakrájenou dýni. Orestujeme na másle, zalijeme vodou a osolíme. Až dýně změkne, rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme listový špenát a prolisovaný česnek. Povaříme jen chvíli, aby listy byly stále svěží. Kdo by chtěl, může polévku zjemnit smetanou. Servírujeme s opraženým dýňovým semínkem.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.