Polská kuchyně již není jenom o boršči a pirozích. Důležitou roli hraje svěží a neotřelý přístup, regionální potraviny, netradiční kombinace a design. To se snaží dokázat projekt EAT Polska, který byl vytvořen s vidinou předvést současnou moderní polohu polské gastronomie.
Skrze jedinečné chutě a vůně se poprvé hovořilo loni hned na několika setkáních u večeře, uspořádaných organizátory v pobaltských státech.

Letos toto umění předvedou špičkoví polští kuchaři ve spolupráci s designéry v několika zemích Visegrádské skupiny a v Německu. Jejich ambicí je zajistit zážitek vysoké chuťové a estetické kvality, který bude prezentovat polskou kuchyni 21 století. Chtějí dokázat, kolik se toho může člověk dozvědět během jednoho příjemného setkání u večeře.

Takové setkání se bude odehrávat v Praze na konci září, kam jsme s Thinkfood s radostí přijali pozvání.
Těšte se na reportáž o polské kuchyni.
www.eatpoland.net

 

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.