Restaurant Day Prague zve 18. srpna už podruhé na ojedinělou akci. Krymská ulice jednou velkou restaurací!

Filozofie pop-up událostí si pohrává s možností rozproudit život na nečekaných místech. Ať už jde o umělecké instalace, filmová promítání, nebo právě o svátek labužníků, cílem je vytrhnout kolemjdoucí ze stereotypu a probudit v nich zájem o nové služby či produkty.  Pop-up restaurace vznikají a mizí jako bubliny a jejich kouzlo spočívá právě v dočasnosti. V předem ohlášený den si restauraci může otevřít kdokoli, kdo si na to troufá. Stačí postavit stůl na trávník, rozprostřít deku v městském parku nebo vytáhnout gauč před činžák na hlučnou ulici.

Nadšení foodies konečně dostávají možnost uspokojit chutě ostatních a navzájem sdílet zájem o dobré jídlo a pití.  Dne 18. srpna se bude jíst všude ve světě. Stranou nezůstane ani Praha. Restaurant Day Prague proběhne v srdci bohémského života, v Krymské ulici. Start v 11:00.

Co je Restaurant Day?

Začalo to v Helsinkách a rychle se to šíří mezi všemi nadšenci, kteří si chtějí na jeden den zkusit mít restauraci. Říká se tomu Restaurant day. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla ve Finsku. V květnu 2011 se v rámci prvního Restaurant Day otevřelo na 40 restaurací po celém Finsku… a můžete hádat dvakrát, s jakou úspěšností se tento festival jídla a pití setkal. Dnes to vypadá tak, že se během 24 hodin otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku po Tokio a nápadům se meze nekladou, naopak.

Kdo si může otevřít v daný den restauraci: kdokoli, kdo si troufá, samozřejmě můžete být i profesionál, kdo si chce neformálně zkusit zažít něco nového (bistro, restaurace).

Kde: kdekoli, ideálně přizpůsobte vše počasí a pokud je zrovna krásně, postavte si stůl na trávník, domluvte se s kamarády, ať vám přijdou pomoc a uvidíte, jak bude všem dobře. Můžete povat lidi i k sobě domů nebo do vámi vybraného prostoru. Je to na vás, jakou zvolíte strategii.

Proč? Vyzkoušet si ten pocit, kdy uspokojíte chutě ostatních a s neskrývaným nadšením vás pak ocení? Polechtat si ego? Experimentovat se sezónními produkty? Konečně vyzkoušet, jestli váš oblíbený babiččin koláč bude tak hrozně moc chutnat i ostatním? Ochutnat nové a potkat další milovníky jídla a pití? Od všeho něco…

Výdělek? Tohle se nedělá pro peníze, ale pro všechno ostatní. Ale samozřejmě tuto zkušenost můžete zužitkovat v budoucnu. Doporučujeme tedy žádat přiměřené odměny od vašich zákazníků. Je to ale pouze na vás a vaší rozvaze.

Ten pražský můžete sledovat na Facebooku Restaurant Day Prague.
Oficiální stránky projektu: www.restaurantday.org

Zdroj: Praha.eu, Restaurant day, Google

korso_1

korzo_3

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.