Ve virtuálním i reálném světě vaří pod přezdívkou Kuře v podvazkách. Nina Řeháčková píše (nejen) o jídle zatím jen prostřednicvím svého Facebooku, už po prázdninách budou ale moci všichni fanoušci a fanynky téhle sympatické zrzky sledovat její web, který se každým dnem ‚dopeče‘. Nina alias Kuře v podvazkách je foodie jak má být. Miluje jídlo, dobré ingredience, vaření… A právě tahle láska nás foodblogery spojuje, je naším hnacím motorem k tomu, sdílet s vámi zkušenosti a každodenní zážitky z kuchyně. I Ninu přivedla k tomu, že začala své recepty fotit a psát o nich.

Nina je nejen blogerka, modelka, máma od Medy a Eduarda, ale je také pravidelnou čtenářkou ThinkFood.cz, což se jí stalo osudným. Soutěžila o mísu SPHERE a vyhrála ji. Byla tak nadšená, že když si ji přišla vyzvednout osobně, připravila nám do ní v redakci skvělý (ne)alkoholický punč. Tady je recept.

Sférický punč od Niny
Autor: 
 
Ingredience
  • 100 ml cukrového sirupu
  • 2 citrony, z 1 šťáva a 1 nakrájený na plátky
  • 1 pomeranč, nakrájený na plátky
  • 1 jablko, zbavené jadřince a nakrájené na plátky
  • 4 svitky skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 10 hřebíčků
  • 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený
  • kostky ledu
  • 1 l jablečného moštu
Příprava
  1. Připravte si cukrový sirup: do hrnce nasypeme 500 g třtinového cukru a zalijeme 500 ml vody. Mícháme na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí a necháme vychladit.
  2. Do mísy na punč vložíme plátky citronu, pomeranče a jablka, přidáme skořici, badyán, hřebíčky, vydlabanou dřeň z vanilkového lusku a samotný lusk, kostky ledu, cukrový sirup.Vše zakápneme citronovou šťávou, zalijeme moštem, promícháme a necháme 10 minut odstát. Případně můžeme trochu zředit studenou vodou. Navrch můžeme přidat ozdobu přidat čerstvé snítky máty.
  3. Varianta pro dospělé - do punče můžeme přidat červené víno nebo rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.