Šlehačkový dort s ostružinami
Autor: 
 
Ingredience
  • 3 vejce (zvážíme)
  • cukr; (stejná váha jako váha vajíček)
  • polohrubá mouka (polovina váhy cukru)
  • 1,5 šlehačky
  • galaretku
Příprava
  1. Vajíčka ušleháme s cukrem, přidáme polohrubou mouku a upečeme v dortové formě. Jedná se o piškotové těsto, tedy nemusíme přidávat prášek do pečiva. Korpus necháme vychladnout. Náplň si připravíme tak, že ušleháme 300 ml šlehačky s ½ galaretky (připravujeme podle návodu na obalu), která již nám začala pomalu tuhnout. Směs zamícháme a dáme na korpus. Přesuneme do lednice a necháme chladit. Po zatuhnutí - přibližně 1,5 hod poklademe ovocem a zalijeme zbytkem galaretky.

 

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.