Dezert švestkový crumble na závěr týdne a zároveň recept, kterým Jiří Junek zakončil svou návštěvu v naší ThinkFood kuchyni. Jirka se předvedl jako zdatný a vynalézavý kuchař v momentě, kdy nebylo čím namlít lískové ořechy. Použil hrubou sílu, podlahu a mou tříkilovou, litinovou, grilovací pánví vyrobil akurátní ořechovou drť pro svůj krambl.

Tentokrát to sice vyšlo, ale do budoucna nebudeme riskovat díru v podlahové krytině, fialový palec kuchaře ba co hůř, pánev na dva kusy.
Electrolux, partner ThinkFood, nás nechá otestovat svůj profesionální mixér. Děkujeme! Více už ale v příštím díle seriálu ThinkFood návštěva.

Šveskový crumble
Autor: 
 
Ingredience
  • 18 středně velkých švestek
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g strouhanky
  • 50 g mletého máku
  • 50 g lískových oříšků
  • 100 g másla
Příprava
  1. Na sucho si opečeme na pánvi strouhanku. V nádobě smícháme s cukrem, máslem a špetkou soli, tím vznikne drobenka. Následně přepůlíme a vypeckujeme švestky. Řezem vzhůru je vyrovnáme na dno formy. Posypeme mákem a nasekanými lískovými oříšky. Na vrch přijde drobenka. V troubě pečeme na 180 °C asi 20 minut, dokud drobenka nezezlátne.
  2. Hotový crumble jíme z misky s vanilkovou zmrzlinou nebo s crème fraîche.

Leave a Reply

Your email address will not be published.