Včera jsem podnikla se spřáteleným projektem THINK ARCH road show do Brna. THINK ARCH 2013 je soutěžní přehlídka pro studenty architektury a architekty do 40 let, kterou již druhým rokem vyhlašuje Občanské sdružení Centrum české architektury. Tématem letošního ročníku je udržitelnost a efektivnější využití materiálů a energie v architektuře. Přehlídka bude v únoru 2014 pokračovat výstavou, kde budou představeny všechny přihlášené práce. Uzávěrka je 20. prosince 2013. Do té doby mohou soutěžící své práce přihlásit na webu
www.thinkarch.cz.

Organizátoři THINK ARCH letos přizvali k projektu značku MINI, která se stala oficiálním vozem soutěže. Vznikla tak THINK ARCH road show 2013, se kterou tým objíždí vysoké školy architektonické a stavební a šíří tak vlnu THINK ARCH mezi studenty. Letos už se jela Praha (FA ČVUT v Praze, VŠUP, Archip), Liberec (FA TUL) a nyní i
Brno (FA VUT).

Právě do Brna jsem měla tu čest vystartovat na road show s posádkou MINI, kterou ovládly krásné dívky – Dominika a Dominika. Na cestu jsem připravila pro všechny sendviče. Holky jsou sice nadpozemsky krásné, ale hlad umí mít jako obyčejní řadoví dělníci. Přesvědčily mě o tom už na 50. kilometru směrem na Brno. Posilněné sendviči s grilovanou cuketou, kozím sýrem a vypečenou slaninou pak vytáhly líčidla a pár kilometrů před moravskou metropolí začaly zdokonalovat svůj make-up. Nechápu to, já se líčit při jízdě po tankodromu D1, dopadnu jako Bridgit v Deníku Bridgit Jones 2… Ony ne.

Na Fakultu architektury jsme dorazily okolo 9. ráno, kde holky odvedly svou práci. Následně jsme se ještě stavily v domovské stáji MINI, v showroomu  Renocar a vyrazily jsme zpět do Prahy. Na závěr ještě přidávám recept na to, jak zabít studentský hlad sendvičem s grilovanou cuketou a kozím sýrem.

Pokud máte dost času a síly, můžete si namísto kupované ciabatty připravit vlastní. Já ten čas měla, takže jsem se pustila i do pečení, ale nenutím vás k tomu. Kdo byste však chtěl péct, zkuste to podle tohoto receptu.

ThinkFood.cz na road show
Autor: 
 
Ingredience
  • 2 větší ciabatty (na 4 porce)
  • 1 cuketa
  • 1 kozí sýr (váleček)
  • 8 plátků slaniny
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Příprava
  1. Rozpalte troubu na 180 stupňů. Na plech rozložte plátky slaniny a vložte je do trouby vypéct, trvá to tak 7 minut. Ciabatty překrojte napůl a poloviny rozřízněte podélně. Natřete je máslem. Cuketu omyjte, osušte, okrojte konce a zešikma ji nakrájejte asi na půlcentimetrové plátky.
  2. Rozpalte grilovací pánev a nasucho z obou stran grilujte cukety do té doby, až budou mít krásně vypálený vzorek.
  3. Na spodek ciabbaty dejte pár horkých plátků cukety a na ni navrstvěte několik koleček kozího sýra. Tuto vrstvu zakápněte olivovým olejem, opepřete čerstvě mletým pepřem a zlehka osolte. Navrch přijdou ještě plátky slaniny a sendvič můžete zaklopit horní půlkou pečiva.
  4. Zabalte sendviče do voskovaného papíru a vyražte s ním na cesty. Pokud vám nějaké zbydou na druhý den, takto zabalené v papíru je nechte chvilku propéct v předehřáté troubě, jsou ještě lepší…

brno_1

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.