18. června 2014 vychází knižní novinka pod názvem BBQ kuchařka, která je základním průvodcem ke grilování se zaručeně fungujícími recepty, celou řadou nejrůznějších BBQ technik, tipů a nápadů, které se hodí každému, od grilovacích začátečníků až po tvrdé jádro nadšenců.

BBQ kuchařka je rozdělena do pěti kapitol, ve kterých najdete recepty na vše od masa přes ryby k zelenině, a to včetně receptů na grilování velkých kusů masa s dlouhou a pomalou přípravou, ale i na rychlopalné grilovačky, ‚boží‘ přílohy, chuťovky, dipy, salsy a marinády. BBQ kuchařka navíc obsahuje celou škálu užitečných tipů a technik pro práci s grilem, takže vaše grilování už nikdy nebude stejné.

BBQ kuchařka je knihou z produkce Jamie Oliver’s FOOD Tube, což je komunitní kanál Jamie Olivera na YouTube, který má více než 400 000 předplatitelů. Pod značkou produkce Jamie Oliver’s Food Tube budou v budoucnu vydávány i další praktické, cenově dostupné a uživatelsky příjemné kuchařky s lahodnými recepty inspirované neuvěřitelnými (šéf)kuchaři a všemi, kdo umí a jsou spojení s kanálem FOOD Tube. Jamie Oliver pro každou knížku připravil předmluvu, ve které v krátkosti představuje jejího autora a knihu samotnou.

Autorem BBQ kuchařky je Christian Stevenson, americký DJ a skvělý BBQ kuchař z hlubokého amerického Jihu, který žije a dýchá jak vařením, tak bavením lidí. Rád vymýšlí vlastní slova, takže po přečtení BBQ kuchařky si taky obohatíte slovník o pár novotvarů tohohle šílence. Christian Stevenson je mužem mnoha talentů a je také, mimo jiné, gastro sloupkařem pro magazín FHM. Za svůj pořad RAD na Kanálu 5 v UK získal ocenění (Britské akademie filmového a televizního umění) BAFTA. Má za sebou úspěšnou kariéru v rádiu, videohrách i ve filmech a jeho fantastická jídelní dodávka v Brightonu byla roku 2013 zvolena ‚Nejlepší BBQ boudou‘.

„Díky receptům v této knize, senzačním a vtipným videím na FOOD Tube a hlavně díky nadšení DJ BBQ, který do téhle knihy vložil duši i tělo, nebude vaše grilování už nikdy stejné“, říká Jamie Oliver.

Překladu českého vydání se ujala zkušená autorka kuchařek a novinářka píšící o jídle Jitka Rákosníková.

BBQ – kuchařka vychází v 18. června 2014 v prvním českém vydání. Kniha má 128 stran a obsahuje  50  receptů  s  barevnými  fotografiemi pořízenými vynikajícím fotografem Davidem Loftusem.

Doporučená cena knihy je 267 Kč vč. DPH a k dostání bude zejména v knihkupectvích a na internetu.


Leave a Reply

Your email address will not be published.