Houbařská sezóna pomalu končí, ale ještě stále můžeme v lese něco najít. Přinášíme vám velmi rychlý, chutný a jednoduchý recept, jak si můžete s nalezeným úlovkem snadně poradit.

Zapečené brambory s houbami
Autor: 
 
Ingredience
  • 500 g brambor
  • 200 g pravých hřibů
  • 2 cibule
  • kozí rohy
  • 31% smetana
  • olej
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř
Příprava
  1. Brambory dobře omyjeme a očistíme. Nakrájíme na tenké plátky. Naložíme na plech, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem. Přidáme nakrájené hřiby na plátky, cibuli na kolečka a kozí rohy. Nalijeme si do dlaně olej a rukama promastíme suroviny na plechu. Přidáme čerstvý rozmarýn a tymián, osolíme, opepříme a celé zalijeme ⅔ smetany. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů do zlatova. Můžeme na pár minut pustit v troubě gril, abychom docílili křupavých brambor. Dobrou chuť.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.