Zmrzlina do třetice. Tentokráte bude více kořeněná a méně ovocná. :) Můžete podávat i jako dezert po těžkém obědě, neboť koření napomáhá lepšímu trávení. Podle přidaného množství  zázvoru nás může zmrzlina pálit i chladit zároveň. Jako servírovací nádobu jsem použila keramiku, pocházející přímo od japonských hrnčířů.

Zmrzlina masala
Autor: 
 
Ingredience
  • 1 banán
  • ¾ hrnku rýže basmati
  • 200 ml kokosové mléko
  • kardamon
  • skořice
  • muškátový oříšek
  • kurkuma
  • sušený zázvor
  • datlový sirup
  • vlašské ořechy nebo slunečnicové semínka na ozdobu
  • cukr
Příprava
  1. Nakrájíme si banán a dáme ho zmrazit. Na pánvi na sucho osmahneme koření a až zavoní zalijeme ho kokosovým mlékem a pánev odstavíme. V mixéru si rozmixujeme zmrzlý banán s uvařenou rýži a kokosovým mlékem, přidáme kořeněnou směs z pánve a podle potřeby můžeme dosladit datlovým sirupem. Hmotu nalijeme do plastové krabičky a dáme zmrazit. Servírovat můžeme se zkaramelizovanými ořechy, datlovým sirupem a kokosem.

 

 

 

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.