Dnes uzavíráme zátky láhví whiskey a bourbonů posledním dílem Anatomie koktejlu v pražském Hemingway baru. Za shaker se tentokrát vrací David Andrle, aby pro ThinkFood namíchal originální a jedinečný drink, twistovanou verzi slavného koktejlu Penicilin.

Penicilin vymyslel poměrně nedávno australský barman Sam Ross ve svém baru Milk & Honey v New Yorku jako lék na dlouhé podzimní večery, na období chřipek a rým. Perfektní medicína ze dvou druhů whiskey, kyselá po citrónu, nasládlá po medu, štiplavá po zázvoru, s neobyčejně kouřovým ocasem.

Kluci z Hemingwaye zatwistovali a vymysleli nápoj s názvem Nick Adams Penicilin. Dalo by se říct, že jde ‚lékárenskou‘ specialitku, to především díky způsobu servírování. Laboratorní zkumavka s Ardbeg malt whiskey, tmavé lékárenské sklo s tělem koktejlu, stomatologické zrcátko a tableta hroznového cukru, do které barmani vlastnoručně žiletkou vyrývají půlicí čáru, která budí dojem, že k drinku dostáváte i dávku obřího acylpyrinu. Na první srknutí má koktejl trochu pachuť desinfekce či ústní vody, čili abyste objevili jeho skutečné kouzlo, musíte se prosrkat až na dno sklenky a pak si objednat další a další…

Velké díky Hemingway bar týmu, Alešovi a Davidovi, a příští týden se už podíváme jinam. Tentokrát budeme v Tretter’s baru objevovat čáry a kouzla ginu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.