Rodinné sešlosti jsou super především proto, že se obvykle scházíme na půdě nějaké výborné restaurace. Restauratéři z nás v první chvíli mají radost, jelikož rezervace stolu pro 15 a více osob znamená velkou útratu. Jakmile však rozjedeme naši show s teplými džusíky, rozlitými sklenicemi, vidličkou v oku či s jeleny, co už troubějí, jen se modlí, abychom už zase šli. Vždy si nějaký podnik oblíbíme, obsadíme ho a pokud se kvalita jídla a servis personálu nezhoršují, zůstáváme věrni. Argentinská restaurace El Asador je u nás poslední dobou hodně v kurzu, zejména nedělní brunche, na které přicházíme mezi prvními ještě před polednem a domů se kutálíme v pozdních odpoledních hodinách.

El Asador vychází z konceptu jihoamerického grill restaurant & bar. Pyšní se unikátním vnitřním otevřeným grilem, na které se připravují skvělé steaky, kuřecí pochoutky a ryby pod vedením šéfkuchaře Sregia Guerrerose. Sergio pochází z Argentiny a s grilováním masa na otevřeném ohni má opravdu mnohaleté zkušenosti. Zde v pražských Hrnčířích, kde se hacienda nachází, si občas postěžuje, že nemůže grilovat půlku krávy najednou, jak je na to zvyklý v Argentině, na gril se prostě nevejde. Grilování masa po argentinsku je hodně jiné než ho známe u nás. Podmínkou dobře ugrilovaného argentinského steaku je vysoká teplota grilu, někdy i 500 stupňů. Díky tomu se předem nasolené maso rychle zatáhne a udělá se skvělá krustička. Pod kůrkou je pak kus propečeného masa, ale střed steaků by měl být uprostřed úplně krvavý.

Na brunchovém grilu nikdy nechybí vybrané části hovězího masa nebo vepřový bůček, od jehož propečené kůrky máte po pár soustech odřené patro v ústech. Masa skvěle doplňují domácí dipy. Gril je velká show. Kdo není tak velký masožrout, své si najde u studených pultů se sýry, paštikami, sušenými šunkami, saláty. V teplém bufetu rozhodně nevynechejte guláš z hovězích líček s bramborovou kaší. Všechno tohle obžerství pak končí u tabla s dezerty. Páje, dorty, zmrzlina, ovoce nebo crema catalunya vás stoprocentně dostanou do jiného stavu… Kdo jede domů dročkou nebo se sosáky, může ještě zakotvit v bar & lounge, kde se podávají koktejly a ušlechtilé destiláty.

El Asador barbecue brunch, 650 Kč na osobu (děti do 6 let zdarma):

  • každou neděli od 11:00 – 15:00 hod.
  • uvítací přípitek
  • jihoamerické grill menu se širokou škálou vybraných mas a barbecue omáček
  • studený i teplý bufet s vybranými specialitami šéfkuchaře
  • k pití je připraveno pivo, víno, nealko nápoje, káva a čaj
  • celým nedělním brunchem vás bude doprovázet jihoamerická hudba
  • pro děti připraven dětský koutek a venkovní hřiště
  • hlídané parkoviště

Kontakt:

Osvětová ulice 991, 149 00 Praha 4 – Hrnčíře,  Google Maps
tel. +420 246 067 600
rezervace@elasador.cz
www.elasador.cz

asa_4

asa_3

asa_5

asa_2

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.