Z pánve rovnou na talíř. To je horký salát s křupavou pancettou a balsamikovo-česnekovým dresinkem. Pro základ dresinku jsme otestovali kalamatský balzamikový ocet Papadimitriou. Je znamenitý, má krásnou rezavou barvu, neobsahuje umělá barviva ani konzervační látky. Redukcí z něj během chvilky vytvoříte horkou lázeň pro váš salát. Pojďme na to.

Horký salát s pancettou
Autor: 
 
Ingredience
  • 1 balení trhaného salátu (mix)
  • 8 plátků pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 5 lžic Kalamata balsamikového octa
  • olivový olej
Příprava
  1. Na plotně rozpalte pánev. Zastříkněte ji olivovým olejem a rozprostřete na ní plátky pancetty. Pečte je do křupava z obou stran, poté je vyjměte na talíř a vypněte oheň pod pánví, ale ponechejte ji na horké plotýnce.
  2. Do pánve plné šťávy z pancetty ihned vymáčkněte oba stroužky česneku a v horkém tuku je lžící chvilku míchejte, dokud se neopraží. Nyní přilijte Kalamata balsamikový ocet a míchejte. Ocet začne probublávat a redukovat. Abychom docílili krásného jemného dresinku, přidejte na závěr kapku oleje.
  3. Nyní můžete pánev odstavit z plotny. Vezměte připravenou křupavou slaninu a prsty jí do dresinku rozmačkejte. Salátový mix vsypte přímo do pánve k teplému dresinku a vše rukama rychle promíchejte. Salát naservírujte na velký talíř a ihned jej podávejte. Salát můžete doplnit opraženými piniemi či sušenými brusinkami.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.