Asi si nezaběháte s mistrem Česka ve sprintu a neužijete si tenisový zápas proti mistrovi ČR, proč si ale  neužít kávu z rukou mistra ČR v přípravě kávy, když je to tak snadné? V doubleshotí kavárně Místo na Praze 6 potkáte Ondřeje Hurtíka ‘za pákou’ úplně běžně a kávu si tu můžete nechat připravit přímo z kávy, se kterou Ondra soutěžil – z etiopské Tchembe. Ta je v její sezóně běžně na mlýnku a můžete si ji koupit i domů.

Ondřej Hurtík o víkendu vyhrál nejen hlavní soutěž Barista roku, ale i všechny tři vedlejší soutěže – nejlepší espresso, nejlepší mléčný nápoj i signature drink. Českou republiku bude reprezentovat na World Barista Championship v červnu v Irském Dublinu. Ondřej už zkušenosti ze světové soutěže má. V loňském roce se stal vicemistrem světa v disciplíně Coffee in Good Spirits (míchání kávy s alkoholem).

‘Naše baristy v soutěžích maximálně podporujeme. Pražíme pro ně speciální soutěžní kávy, mají možnost neomezeně používat naše tréninkové centrum, radíme, ochutnáváme, dáváme zpětnou vazbu… Ze soutěží navíc často vycházejí drinky, které se pak objevují na menu našich kaváren. Nepřipravují se tam totiž nesmyslné a neproveditelné nápoje, ale opravdu reálné a nápadité drinky. Soutěž prostě není odtržená od reality, a proto jí fandíme,’ vysvětluje Jaroslav Tuček, zakladatel pražírny doubleshot, za kterou Ondřej Hurtík soutěžil.

‘Soutěže mě ženou dál. Při tréninku se toho vždycky spoustu naučím, posouvám se dál v tom, co mě baví a kladu na sebe nové nároky, což mě hodně motivuje. Vlastně soutěžím i proto, abych do každodenní práce vnesl perfekcionismus a kreativitu, které jsou na soutěžích vyžadované,’ popisuje Ondřej, co ho baví na hodinách stráveným v tréninkovém centru.

Tip: kromě toho, že si od Ondřeje můžete nechat připravit mistrovskou kávu, může vás její přípravu naučit. V doubleshotu totiž školí i kurzy přípravy kávy – espressa i filtru. Takže co se seznámit s mistrem ČR a možná i světa (držme palce) osobně?

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.