Snídaňová, svačinová, jednoduchá. Taková je pomazánka z červené řepy, kterou pro ThinkFood vytáhli ze záhonu v zahradách Botanicus v Ostré u Lysé na Labem.

Řepu byste určitě měli zařadit na svůj podzimní jídelníček. V podobě této zeleniny dostanete do ruky účinného a přitom levného pomocníka proti celkovému poklesu imunity a pro posílení těla v mnoha směrech. Tato pomazánka je i fajn cesta, jak vpravit pár vitaminů i do svých dětí. Umixujete- li ji na jemné pyré, věřte, že sytě růžový pokrm bude obzvlášť pro malé princezny naprosto neodolatelný…

Pomazánka z červené řepy a ricotty
Autor: 
 
Ingredience
  • 1 velká červená řepa
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 3 lžíce ricotty
  • pár kapek citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
Příprava
  1. Řepu uvařte do měkka. Po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte ji do misky, přidejte strouhané mandle, citronovou šťávu, ricottu a vše zakápněte olivovým olejem. Promíchejte, dochuťte solí dle potřeby.

Leave a Reply

Your email address will not be published.