Odborný časopis Barlife představuje třetí ročník Prague Bar Show – jediné akce svého druhu v České republice s ambicí stát se každoročně nejdůležitější událostí pro nápojové a barové profesionály.

Svým ryze edukativním principem vychází z prestižních událostí, jakými jsou např. Bar Convent Berlin či Bar Show London.

Prostřednictvím rozsáhlé gastronomické exhibice a vzdělávacího programu představí Prague Bar Show opět na několika tematických zónách novinky, trendy a inovace, které by měly motivovat a inspirovat k dalšímu vývoji společnost profesionálních barmanů, provozních a majitelů klubů, restaurací či kavarén.

Prague Bar Show nabídne více než 12 hodin workshopů a seminářů pod vedením světových expertů v oboru mixologie např. z Velké Británie. Dvoudenní exkurzi do světa nápojů doprovodí přehlídka českých i mezinárodních distributorů a výrobců, kteří odprezentují nové produkty, servis i nejnovější trendy v oblasti beverage. Nedílnou součástí budou samozřejmě ochutnávky široké galerie nápojů nejrůznějších značek. Hlavním cílem Prague Bar Show je zvyšování úrovně gastronomie v České republice.

Program akce

Prague Bar Show se letos bude poprvé konat dva dny. Barlife do Prahy opět pozval špičkové mixology a nápojové odborníky, na jejichž semináře se můžete těšit již 29. a 30. října. K největším hvězdám mezi přednášejícími bude patřit pařížské trio Quixotic Projects, ale také Geoffrey Canilao, který do Prahy přijede z Kodaně. Na velký úspěch z předchozích let naváže Ian Burrell, který zde bude mít hned dva nové rumové semináře. Z Londýna do rodného Česka dorazí i Alex Kratěna a Roman Foltán, jejichž seminář zaujme už samotným názvem – Creating Holy Shit Moments. Neméně zajímavé přednášky o svých značkách si pro vás připravily také společnosti Bohemia Sekt, Nespresso, Premium Solutions, Hennessy, Czechoslovak Spirit, R. Jelínek nebo například Mattoni. Osobně se budete moci setkat s Alfredem Cointreau, jenž na bar show představí nejen historii slavného likéru Cointreau. Irsko bude reprezentovat global brand ambasador Tullamore D.E.W. John Quinn, na jehož semináři se bude i míchat whiskey. A to samozřejmě zdaleka není vše…

Kompletní program najdete na stránkách organizátorů ( PBS 2013).

Horké tipy ThinkFood

Pod názvem Quixotic Projects se ukrývají tři významné osobnosti pařížské barové scény, které společně provozují bary Candelaria, Glass a Le Mary Celeste. Joshua Fontaine pochází z Connecticutu, ale barmanské zkušenosti sbíral během studií v New Yorku. V roce 2008 odjel do Paříže, kde žije a působí dodnes. Také Adam Tsou pochází z Connecticutu a má za sebou newyorskou zkušenost. Do Evropy přijel v roce 2009 a postupně zde v roli kuchaře vystřídal několik restaurací v jižní Francii i Paříži, včetně tříhvězdičkové L’Astrance. Na Prague Bar Show Quixotic přijíždějí s jedním ryze praktickým seminářem – jak dojít k vašemu vlastnímu baru. SEMINÁŘ: From bartender to owner: The long road to opening your own bar (Od barmana k majiteli: dlouhá cesta vedoucí k vašemu vlastnímu baru) středa 30. 10. 2013, 17:45

Alfred Cointreau je příslušník šesté generace rodiny, která svůj život zasvětila legendárnímu likéru. Svému dědečkovi s jeho výrobou pomáhal už jako dítě, po babičce zase zdědil dovednost v zacházení s šejkrem a vášeň pro svět koktejlů. V rodinné firmě Cointreau prošel všemi odděleními a aktivně se zapojil do všech fází výroby likéru, asistoval třeba hlavnímu likérníkovi a osvojil si také všechny kroky procesu destilace. Řadu měsíců strávil i bádáním ve firemních archivech. Dnes ve firmě působí jako Cointreau heritage manager a global ambassador a seznamuje barmany po celém světě s tímto unikátním likérem. Na pražském semináři bude řeč nejen o historii a výrobě Cointreau, ale budete zde také moci ochutnat nový hero drink Cointreau Fizz. SEMINÁŘ: Legenda Cointreau a nový hero drink Cointreau Fizz, středa 30. 10. 2013, 18:30

Rumový ambasador a tvůrce londýnského festivalu Rumfest cestuje po celém světě a seznamuje barmany s krásami a taji tohoto destilátu. Má jamajské kořeny a rád říkává, že první zkušenost s rumem udělal již jako čtyřdenní novorozeně, když mu matka poprvé kapkou rumu potřela rty, aby lépe spal. Jeho rumové semináře a vzdělávací programy jsou poučné a zábavné zároveň a významnou měrou pomáhají rozvíjet koktejlovou kulturu. Na Prague Bar Show bude mít hned dva – v prvním vám poradí, jak otevřít rumový bar, ve druhém se něco dozvíte o rumech stařených nadvakrát, poprvé v Karibiku, podruhé v Evropě. SEMINÁŘ: 10 Tips opening your own rum bar (10 tipů jak otevřít svůj vlastní rumový bar), úterý 29. 10. 2013, 19:00

bar_3

Vstupenky

Vstupenky bez on-line registrace v hotovosti na pokladně: jednodenní 350 Kč, dvoudenní 500 Kč
Odborní návštěvníci si mohou zakoupit lístek on-line přes Ticketon: jednodenní 250 Kč, dvoudenní 400 Kč

Kdy a kde

Úterý a středa 29. a 30. října 2013, 12:00 – 20:00
Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1/23, Praha 2

Více na www.praguebarshow.cz

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.