FRESH festivalová série Plzeň, Praha, Pardubice je za námi, ale Whirlpool cooking show must go on. Když už ne pod širým nebem, tak rozhodně v ThinkFood kuchyni ano.

Vlastně jsem ráda, že jsme zase zpátky v interiéru… Přece jen festivalové vaření má své limity, jako jsou třeba nepředvídatelné povětrnostní podmínky. Vždyť ještě teď mám po pražské výhni pihy na nose a po pardubické povodni dosouším gumáky…

A právě na dostihové závodiště v Pardubicích se dnes na ThinkFood plotně vrátíme s naším receptem. Je jím pražma na grilu s bylinkami, kterou jsme spolu se návštěvníky FRESH festivalu Pardubice crispovali (připravovali s funkcí CRISP) v multifunkční troubě Jet Chef Premium na Whirlpool cooking stage, podívejte se na fotky a video.

O recept jste si řekli sami, a protože my rádi inovujeme, vyzkoušeli tentokrát pečení s pomocí grilu naší nové horkovzdušné trouby AKZ 6230. Výsledek? Perfektní, letní, křupavá i šťavnatá, lehká, zdravá a díky inteligentní technologii a intuitivnímu ovládání trouby Whirlpool také rychlá večeře.

Ingredience

  • pražma královská (1 kus na osobu)
  • hrst bylin (tymián, fenyklová nať, bazalka, máta…)
  • 1 citron
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • potravinářský provázek
  • sezónní salát (cuketa, mix listových salátů, jedlé květy)

Postup

Čerstvou, vykuchanou a omytou rybu dobře osolte, opepřete a promasírujte ji kapkou olivového oleje. Citron omyjte horkou vodou a nakrájejte jej včetně kůry na tenké plátky, pecky neřešíme. Plátky citronu naskládejte rybě do břišní dutiny. Váš svazek bylin alias bouquet garni (zde můžete použít různé byliny, které vám rostou pod okny) promněte v dlaních a přidejte ho k citronům. Kuchyňským provázkem pak rybu důkladně ovažte. Plech pokapejte olivovým olejem a rybu na něj položte a přidejte i pár kapek oleje navrch pražmy. Zažehněte troubu na funkci gril, 3. stupeň a vložte plech dovnitř. Rybu grilujte do zlatova 15 – 20 minut dle její velikosti.

V mezičase si můžete udělat salát, jako jsme to udělali my – z lupení, které nám roste od jara na terase ThinkFood laboratoře. Rukola, mangold, skvělé dorůstající saláty, šťavel a jedlé květy. Přidali jsme nakrouhanou cuketku a pár kapek olivového oleje s citronem. Energetická bomba na talíři a k rybě skvělá příloha.

Rybu po upečení vyjměte z trouby, odstřihněte provázek a naporcujte ji. Objevíte hutné bílé maso plné voňavé šťávy z citrusů a bylin s křupavou kůží.

Leave a Reply

Your email address will not be published.