Tato polévka se skvěle hodí do teplých dní, kdy chceme jíst něco lehkého a svěžího, ale i do dní podzimních na rozehřátí žaludku před hlavním jídlem. :) Pokud již máme nudle připravené dopředu, příprava polévky nám zabere jen pár minut a vystačíme si jen s rajčaty, máslem, cukrem a solí.
Rajská polévka s domácími nudlemi
Autor: 
 
Ingredience
  • 5-6 středně velkých rajčat
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • 60g polohrubé mouky
  • 20g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • špetka soli
Příprava
  1. Rajčata spaříme vařící vodou. Po chvíli sloupneme šlupku a celá rajčata vhodíme do hrnce. Chvíli povaříme, poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme cukr (nebojme se ho dát více, srazí kyselost rajčat), máslo a sůl.
  2. Smícháme mouku se solí a vytvoříme důlek, kam rozklepneme vajíčko, viz foto. Velmi dobře hmotu propracujeme a vytvoříme tuhé těsto. To si rozdělíme na 3 části a rozválíme na velmi tenké plátky. Rozložíme je na čisté utěrky a necháme aspoň 30 minut až 1 hodinu proschnout. Pláty nakrájíme na 4 cm široké kousky, naskládáme je na sebe a velmi ostrým nožem krájíme, co nejtenčí nudličky.
  3. Nudle vaříme zvlášť v osolené vodě asi 3 minuty, zbytek necháme vysušit a uzavřeme do sklenice.
  4. Na závěr ozdobíme bazalkou!

 

 

Hoď koment na plotnu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.