Electrolux uvádí svou domácí verzi Sous Vide – profesionální kuchařskou techniku, která využívá vakuovací systém kombinovaný s parní troubu, což zajišťuje snadné domácí vaření.

Electrolux představuje duální set spotřebičů, který usnadní domácí Sous Vide vaření. Sous Vide je špičkou parního vaření, kategorií, kterou v roce 1974 uvedl právě Electrolux prostřednictvím své první profesionální parní trouby, a kuchařskou technikou, jež se často používá při přípravě jídel v těch nejlepších světových restauracích.
„Kuchařská technologie Sous Vide nabízí velké množství výhod. Když se smíchají ingredience, jako například bylinky nebo marinády s rybou nebo masem, umožní vakuum maximální propojení chutí,“ říká Pavel Voska, produktový manažer Kitchen ze společnosti Electrolux. „Následné použití parní trouby na dlouhé vaření umožní chutím se vzájemně dokonale propojit a zároveň zabrání převaření jídla. Můžete se tedy věnovat svým hostům, protože víte, že i tak je ohromíte profesionálním kuchařským výsledkem.“

Nový způsob vaření Sous Vide
Metodu Sous Vide používají při přípravě jídel ti nejlepší šéfkuchaři celého světa a jako taková se skládá ze dvou procesů. Nejprve se jídlo vakuově uzavře a teprve poté se vaří v páře při nízkých teplotách. Tato technika zaručuje chutné jídlo vynikající kvality a zlepšenou texturu bez kompromisů v nutričních hodnotách použitých ingrediencí. Tento způsob vaření také umožňuje připravit většinu jídla dopředu, což přináší větší efektivitu vynaloženého času. Electrolux nyní představuje vakuovací systém a kombinovanou parní troubu, jež pracují v tandemu a nabízí:

  • Fantastickou chuť: metodou Sous Vide se jídla připravují při velmi nízkých teplotách ve vakuově uzavřených sáčcích, teplota se pohybuje od 54 do 80 stupňů Celsia v závislosti na daném receptu.
  • Vakuování ingrediencí je perfektní pro pomalé vaření v páře a má tyto výhody – během pomalého vaření se uchovají živiny a vitamíny v jídle, přičemž koření a bylinky získají dostatek času, aby prostoupily jídlem a zajistily jeho skvělou chuť.
  • Díky vakuování je možné si jídlo předvařit, když máte dostatek času, dát ho do lednice či mrazáku a dokončit ho až těsně před podáváním. To dává při vaření větší volnost věnovat se věcem, které potřebují být hotové co nejtěsněji před podáváním jídla.
  • Vakuování uchovává jídlo zdravé a v jeho původním tvaru, čímž zachovává jeho texturu.

Průvodce parním vařením od společnosti Electrolux – stáhněte si aplikaci
Společnost Electrolux je pionýrem v oblasti parního vaření. Již od uvedení první parní trouby v roce 1974 podporuje tuto techniku v domácích i profesionálních kuchyních. Kombinované patrní trouby od Electroluxu umí intuitivně v momentu, kdy je třeba, přecházet z funkce standardní horkovzdušné trouby do parního režimu. Parní vaření není jen zdravým způsobem, jak připravit zeleninu, protože uchovává vitamíny i minerály, ale je také skvělou cestou ke šťavnatému masu a rybám, zejména při použití pomalého vaření, které nabízí měkkost bez rizika, že jídlo převaříte. Chutné dezerty, chléb a pečivo získávají díky páře lehkost a načechranou strukturu.

Pro více informací a jednoduché, ale nápadité tipy, rady a doporučení na jídla vařená v páře si můžete stáhnout aplikaci Electrolux: www.pecemevpare.cz.

Stáhněte si také kompletní kuchařku o vaření a pečení v multifunkční parní troubě Electrolux, jejímž autorem je profesionální kuchař Antonín Bradáč, technolog společnosti Electrolux, držitel významných ocenění Thailand Cullinary World Challenge (2014 zlato + absolutní vítězství v soutěži), Pattaya City Culinary Cup (2013 stříbro, 2012 zlato, 2011 bronz), Bangkok Culinary Cup (2009 bronz) a je také členem kuchařského týmu Czech Chefs.

Více informací na: www.electrolux.cz a www.facebook.com/electroluxceskarepublika

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.