Hitem letošního léta jsou raw zmrzliny. Jsou jednoduché, rychlé, ale také zdravé a tělu prospěšné. Neobsahují žádnou smetanu ani přidaný cukr. K této kombinaci mě navedla sezónní zahrádka. Švestky právě dozrávají a máta je stále svěží. Mohu říci, že tato kombinace ze všeho vyzkoušeného ovoce, mi zatím chutná nejvíc!
Je dobré mít kvalitní mixér, aby dokonale hmotu rozmělnil a chutě se krásně spojily.

Švestkovo-mátová zmrzlina
Autor: 
 
Ingredience
  • 1 zralý banán
  • 6 švestek
  • 2 velké listy máty
Příprava
  1. Banány nakrájíme na kolečka a dáme zmrazit. Zmražené banány hodíme do mixéru a rozmixujeme na banánovou dřeň, přihodíme umyté a vypeckované švestky a mixujeme. Nakonec přidáme mátu. Směs nalijeme do plastové misky a necháme zmrznout. A protože jíme i očima, tak musíme dbát i na to, jakým způsobem dezert naservírujeme a čím ho ozdobíme, případně se můžeme pustit i do ozdoby celého stolu. Jako servírovací nádobu jsem použila stylovou japonskou keramiku a na ozdobu použila rybíz a pár malin a ostružin ze zahrádky :).
  2. Vyzkoušejte i další druhy zmrzlin borůvkovo-banánovou nebo masala zmrzlinu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.