Tato pomazánka vám udělá dobře v letních dnech. Je zdravá, lehká, osvěžující a ještě dobře zasytí. Výroba je velmi rychlá. A navíc teď v půli léta máme dostatek bylinek na zahrádce. Kombinacím se meze nekladou, já pro tentokrát zvolila chuťově dvě velmi výrazné bylinky… jejich kombinace vás mile překvapí!
Lichořeřišnici znáte asi spíše jako bylinnou tinkturu na podporu imunity, nicméně ji můžete bez problémů pěstovat i jako okrasnou rostlinu na zahrádkách. Jíst můžeme listy i květy, které působí proti původcům močových zánětů. Navíc vypadá skvěle jako ozdoba.

Tvarohová pomazánka s bylinkami, ořechy a lichořeřišnicí
Autor: 
 
Ingredience
  • 1 polotučný tvaroh
  • bazalka
  • pažitka
  • olivový olej
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citrónu
  • půl lžičky majonézy
  • naklíčená čočka
  • bylinky na ozdobu, lichořeřišnice
Příprava
  1. Nasekáme si čerstvé bylinky na drobno, dáme do misky a zakapeme olivovým olejem. Přidáme tvaroh, kvůli konzistenci raději používám tvarohy tvrdého typu. Vše promačkáme vidličkou, dochutíme solí, pepřem, trochou šťávy z citrónu. Doporučuji přidat půl lžičky majonézy, chuťový zážitek se o něco zvýší.
  2. Nadrtíme si vlašské ořechy, které přidáme, a na závěr celou pomazánku ještě jednou zamícháme. Můžeme servírovat s opečeným pečivem, kombinace teplého chleba a chladivé pomazánky je vynikající. Já mám nejraději opečenou francouzskou bagetu, kterou si rozpeču v troubě nebo plátky žitného chleba. Ozdobíme dopředu naklíčenou čočkou a lichořeřišnicí nebo jinou bylinkou.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.